Workshops

Momenteel niet te boeken, misschien deze winter weer...

Workflow & Fotobewerking


In deze 1 op 1 workshop laat ik je mijn workflow zien, van RAW tot geëxporteerd bestand. Als je net begint dan kan ik je de basics leren, als je al een poosje foto’s bewerkt en wat meer wilt leren, of een andere manier van bewerken, dan is deze workshop misschien ook wel iets voor je!

Je kunt deze workshop het hele jaar door boeken.
09.30-13.00 (3,5 uur)

Kosten € 195 excl. BTW

of

09.30-12.30 en 13.15-16.15 (6 uur)

Kosten € 295 excl. BTW


Samen fotograferen


We gaan ca. 2 uur een model fotograferen. Ik laat je al mijn favoriete plekken zien. Hoe kijk ik naar het licht, waar plaats ik het model, welke aanwijzingen geef ik, welke camera-instelling gebruik ik, etc. Je komt thuis met veel mooie foto’s voor je portfolio.

De nadruk ligt op het fotograferen met tegenlicht als de zon schijnt. Als er geen zon is dan laat ik je zien hoe je toch mooi belichte foto’s krijgt. Natuurlijk gaan we ook voor het gouden uurtje om portretten met mooie lensflare of haze te maken.


  • Op een vrijdag morgen reed ik al vroeg richting Lelystad om bij Brenda Roos de workshop workflow & fotobewerking te volgen. Van tevoren hadden we via mail contact gehad over wat ik precies wilde leren. En daaruit ontstond een workshop op maat, precies wat ik zocht en ik was dan ook enorm benieuwd.
    Bij binnenkomst was ik blij verrast te zien dat Brenda mijn eigen website open had staan op haar iMac. Ze had gelijk een aantal fijne tips en onder het genot van koffie met lekkers zijn we gelijk aan de slag gegaan. Brenda legt duidelijk uit, is gezellig en open. Dat je 1 op 1 eens alles wat je wilt weten kunt vragen vond ik fijn en maakte het tot een zeer leerzame ochtend. Erg blij met de tips die ik heb gekregen en ik hoop nog eens vaker een workshop bij Brenda te volgen. Na de workshop kreeg ik via de mail een document met tips en een aantal filmpjes van wat we behandeld hadden. Heel fijn om nog even op mijn gemak terug te kunnen kijken. Heel erg tevreden!!
    Marinke Oolman
    Marinke Oolman