Smallsteps Kinderdagverblijven

De afgelopen weken heb ik diverse Kinderdagverblijven gefotografeerd van Smallsteps. 'Mijn gebied' was Noord-Holland; net over de dijk van Lelystad naar Enkhuizen. En zo kwam ik, naast Enkhuizen, ook terecht in Hoorn, Andijk, Oosterblokker en Zwaag. De nieuwe website van Smallsteps Kinderopvang gaat binnenkort live, zij hebben ongeveer 250 locaties en van een paar waren nog foto's nodig. Nou is het fotograferen van kinderen in reportage stijl (dus niet-geensceneerd of geposeerd) iets wat ik helemaal te gek vind om te doen. Wat was ik dus in mij nopjes met deze gave opdracht. 

 

Als moeder van een dochter die ook jaren naar de opvang is geweest was ik wel heel benieuwd hoe het er aan toe zou gaan. Van alle 10 locaties die ik heb bezocht kan ik zeggen dat er een fijne sfeer hing, er was veel ruimte en aandacht voor alle kinderen. Als (natuurlijk licht-)fotograaf vond ik het jammer dat de weersomstandigheden bijzonder slecht waren (regen, kou, vroeg donker). Er waren echter genoeg bikkel(tjes) die wel buiten wilden spelen met een paar regendruppels erbij. De mooie buiten speelplekken moesten natuurlijk wel op de website komen!

 

Ik hoop dat ik van alle locaties iets kan laten zien, hieronder alvast wat foto's van Villa Petteflet in Hoorn. Binnen is het knus, buiten is er volop ruimte. In de centrale hal doen de kinderen mee aan activiteiten, zoals samen dansen of zingen. Toen ik er was was er een theaterles; wat een stralende koppies om mij heen! 


KDV Villa Petteflet


BSO Villa Petteflet

Reactie schrijven

Commentaren: 0