DE WENS VAN YAEL, 13 JAAR: Shoppen, een fotoshoot en helicoptervliegen

Yaël, een vrolijke meid van 13 jaar, heeft het Men 1 syndroom. Ze had een grote tumor in de alvleesklier. In februari is de tumor tijdens een risicovolle en gecompliceerde operatie verwijderd. Als jongste patient wereldwijd die geopereerd is aan een dergelijke tumor had Yaël een zware tijd. Gelukkig gaat het nu weer iets beter en op 19 juli heeft Make-A-Wish Nederland haar allerliefste wens vervuld.

 

Limousine

Als Yaël nog even snel haar zonnenbril uit de auto haalt, ziet ze een zilvergrijze limousine de straat inkomen. Grijs is haar lievelingskleur en vandaag is haar wensdag dus ze gaat snel haar familie ophalen. De limousine brengt Yaël en haar familie naar Almere.

 

Shoppen

In Almere start het eerste deel van de wens. Yaël houdt van shoppen! Samen met haar zusje Noa mag zij bij H&M heerlijk shoppen. In het begin gaat het nog voorzichtig maar al snel krijgen de dames er plezier in en wordt het rek van de personal shopper Sascha

gevuld met leuke jurkjes, korte broeken shirts en nog veel meer.

Gabriella de moeder van Yaël belooft zich vandaag niet met de keuze van haar dochters te bemoeien. Dat moet natuurlijk even getest worden! Dus worden er naveltruitjes en hele korte broekjes gepast. Gelukkig heeft Gabriella al snel door dat het een grap is. De keuze van Yaël en Noa kan ze wel waarderen. Bij Douglas worden zowel Yaël als Noa voorzien van een mooie natuurlijke make-up. De meiden zien er prachtig uit en hebben een tas vol nieuwe kleding. We verlaten Almere en vertrekken naar Lelystad. We lunchen bij De Eetalage in Lelystad hier staat een een versierde tafel klaar. De broodjes en verse smoothies zijn heerlijk. Iedereen geniet van al het lekkers. Even kracht opdoen voor wat de dag verder gaat brengen.

 

Fotoshoot

De volgende stop is het Belevenissenbos. Hier wacht fotografe Brenda Roos. Yaël krijgt een speciale fotoshoot in het bos. Samen met haar zus gaat zij op bijzondere plekjes op de foto. Klimmen op bomen en klimrekken, poseren op bomen boven het water. Niets is te gek! Ook worden er foto's gemaakt samen met haar ouders en met het gehele gezin. Volgens de vader van Yaël is het nog nooit gelukt om een mooie foto van hem te maken. Het tegendeel is bewezen ook de foto's met haar vader zijn een feestje.

 

Helicopter

Na de fotoshoot is er nog één verrassing. Het lijkt Yaël spannend om in een helicopter te vliegen. Nu mag Yaël laten zien hoe stoer ze is. Er staat bij het Helicenter een helicopter en een piloot op haar te wachten. Samen met haar vader en zus vliegt zij een rondje boven het Dolfinarium en Walibi. Als ze terugkomen stralen ze allemaal van oor tot oor. Op weg naar huis genieten we nog van een heerlijk pizza door Yaël zelf gemaakt bij Restaurant Elefante Bianco in Laren. Dan is het toch echt tijd om naar huis te gaan. De familie staat ze in de straat op te wachten. "We zijn vandaag echt in de watten gelegd" zegt Yaël. 

 

Tekst: Make-a-wish Nederland

Reactie schrijven

Commentaren: 0