Nederlands IJsbeelden Festival 

Het thema van het Nederlands IJsbeelden Festival is dit jaar ‘Journey Through a Frozen World’. Alles staat in het teken van een wereldreis langs indrukwekkende highlights van meer dan 20 landen en werelddelen. Denk aan piramides, The Opera House, de Taj Mahal, Mount Rushmore en de Big Five.

 

Vandaag mocht ik er, net als vier andere fotografen, een mini-workshop volgen o.l.v. fotograaf Jacco van de Kuilen. Deze workshop werd georganiseerd door de organisatie van het festival, Cameranu.nl en Canon Nederland. Ik had flink wat oponthoud onderweg en kwam 20 minuten te laat aan. Toen ik eindelijk de ontmoetingsplek gevonden had bleek ik toch de eerste deelnemer te zijn die arriveerde. De rest bleek bij een verkeerde ingang te staan al die tijd, mijn geluk dat we wat later konden beginnen.

 

Na een introductie mochten we “de diepvries” binnen gaan. Geweldig was dit kijkje achter de schermen. De 42 kunstenaars hadden nog twee dagen om hun werken af te maken. De werken zagen er prachtig uit, vele waren al mooi uitgelicht. Helemaal gaaf was het om de beeldhouwers aan het werk te zien met kettingzagen, beitels, houwelen etc. Ik heb er lustig op los gefotografeerd, ik had er wel een hele dag willen blijven. Ik merkte op een gegeven moment dat ik geen andere fotografen meer tegen kwam. ‘Zou het al tijd zijn..?’ Gewoon doen alsof ik gek ben, misschien vergeten ze me wel.’ Helaas werd ik door Jacco opgehaald en moesten we de ruimte alweer verlaten.

 

Ik kan je echt aanraden om hier naar toe te gaan. Probeer wel op een rustig moment te gaan, want de wachtrijen schijnen behoorlijk lang te zijn. Journey Through a Frozen World neemt de bezoekers mee op een indrukkwekkende wereldreis langs de mooiste plekjes op aarde. Die worden nog specialer gemaakt met prachtige lichteffecten, soundeffects en videoprojecties.

 

Zie voor meer informatie www.ijsbeelden.nl

 

De workshop Fotograferen van de IJsbeeldenkunstenaars en hun werken 'achter de schermen' was een mooie ervaring.  Bedankt Nederlands IJsbeelden Festival​, CameraNU.nl​, Canon Nederland​ en Jacco van de Kuilen

Reactie schrijven

Commentaren: 0