Receptie 'Aanutwater' 

Onlangs heb ik een receptie mogen fotograferen van een dame die met pensioen ging. Ik zag er een beetje tegen op. Waarom? Het was pikkedonker in het restaurant. De opdracht had ik hartje zomer aangenomen en destijds er - ja, heel dom - niet bij stil gestaan dat het eind november toch echt wel donker is vanaf een uurtje of 5...

Ik heb daarom een paar weken geleden de locatie bekeken en wat proeffoto's gemaakt. Die stuurde ik naar de klant om te laten zien wat ze kon verwachten van mij die namiddag/avond. Ik maak namelijk geen gebruik van een flitser. Ik wil altijd fotograferen met aanwezig licht. Ze vond mijn proeffoto's prima en dus liet ik de opdracht door gaan. Tijdens de receptie werd ik aangesproken door wat heren (...natuurlijk) die zich toch wel afvroegen met welke lens en camera ik fotografeerde, "zo zonder flitser..."

Nou mijn Canon6D en Canon 50 mm 1.4 hebben me niet in de steek gelaten. Ik durf nog wel een reportage in een donkere ruimte aan. En zo lang er maar wat lampjes hangen, komt het wel goed!

Reactie schrijven

Commentaren: 0